Čo by nemalo chýbať vo výbave žiadneho poľovníka

Poľovníctvo je záľuba na celý život. Každý začínajúci poľovník bude okrem strelnej zbrane a streliva potrebovať mnoho iných potrieb. Viete už, ktoré to sú?

Zbraň a to ostatné

Základ výbavy poľovníka je strelná zbraň. Jej výberu by ste mali venovať dostatok pozornosti. Okrem ceny, akú si môžete dovoliť zaplatiť, by ste mali zvážiť, v akom revíri budete poľovať a na akú zver. So správnou voľbou konkrétneho modelu vám najlepšie pomôžu rady vašich skúsenejších priateľov. K zbrani si zadovážte dostatok kvalitného streliva.

Poľovník sa nezaobíde bez noža. Aj tu je dôležité zamerať sa na jeho parametre. Okrem pekného vyhotovenia si všímajte kvalitu čepele. Do prírody budete okrem toho potrebovať kvalitné poľovnícke oblečenie. Také, aké vás dostatočne ochráni v priaznivom aj nepriaznivom počasí. Vďaka kvalitným materiálom budete v suchu a teple za dažďa aj pri teplotách pod nulou.

Hľadajte preto funkčné materiály s dostatočnou priedušnosťou. Vrchné vrstvy by mali byť nepremokavé. Poľovnícke oblečenie musí byť zároveň dostatočne odolné, aby vám dobre slúžilo aj v náročných podmienkach. Základom oblečenia je košeľa, nohavice a čiapka alebo klobúk. Okrem toho sa vám zídu tričká, bundy a v zime tiež termo bielizeň. Počas dlhého pobytu v prírode oceníte nepremokavú obuv do terénu. K obuvi si iste kúpte aj impregnačný sprej, ktorým podporíte jej vlastnosti. Celú výbavu doplnia ponožky z priedušných materiálov a rukavice.

Ďalekohľady a termovízia

Pri pozorovaní zveri budete potrebovať ďalekohľad, za zníženej viditeľnosti aj v noci vám namiesto neho poslúži termovízia. Pomocou spracovania tepelného žiarenia zvierat a iných objektov vám termovízia umožní sledovať okolie v každom počasí a dobe dňa. Na výber máte mnoho modelov. Pre rýchle použitie jednou rukou si môžete zvoliť monokulárnu termovíziu. Väčšie binokulárne termovízie sú vhodné aj na dlhšie pozorovanie. K dispozícii sú tiež termovízne zameriavače, ktoré sa pripevňujú na pušku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.